Velký Meder

SLOVENSKO - termální koupaliště

 

Pozvánka na ozdravný týdenní zájezd do moderního termálního koupaliště (dříve Čalovo), kde voda svým složením pomáhá celkovou regeneraci lidského organismu,  a to hlavně osobám s onemocněními:

  • Kloubů
  • Páteře
  • Svalstva

VELKÝ MEDER - TERMÁLPARK – termální koupaliště:

Nově zrekonstruovaný areál, který slouží široké veřejnosti, od roku 2004 pomáhá díky dvěma geotermálním pramenům léčivé vody o teplotě 57°C - 68°C, chemickým složením je voda velmi podobná piešťanskému prameni,  převažuje obsah sodíku. Nachází v  pěkném prostředí uprostřed zeleně na okraji města. Ve všech bazénech dosahuje teplota vody 27oC – 38oC. Areál tvoří dvě samostatné, třebaže vzájemně propojené části:

* Krytý rekreační komplex s celoročním provozem je tvořen plaveckým bazénem s teplotou vody 30 °C uprostřed bazénu se nachází vyvýšený perličkový bazén s vodou teplou 33°C a na okraji plaveckého bazénu pak dětský bazén s vodou teplou také 33°C.

* Venkovní komplex se otevírá na ploše 6 hektarového zatravněného areálu v době letní sezóny od května do září. K dispozici je pět různých koupališť. Charakter nově zrekonstruovaného rekreačního bazénu nabízí možnost koupání v přírodě, pod ochranou sálající páry – teplota vody dosahuje 30-40° C. Další je italský bazén s tobogánem o teplotě vody 28° C, rodinný má 33° C, sportovní  25° C a dětský s vodou teplou 33° C.

TERMÁLPARK nabízí i něco pro relaxaci: saunování se 4 saunami (infra, parní, bylinková a finská), masážní vana, vertikální bisolárium, masáže, bahenní zábaly atd. Pro sportovní vyžití a zábavu jsou dále k dispozici – hřiště na plážový volejbal, minigolf, zpevněná plocha na volejbal, nohejbal, fotbal. Pro děti zábavní hrací přístroje, houpačky, trampolína.

Město Velký Meder s 10.000 obyvateli se nachází na jižním cípu západního Slovenska a to
70 km od Bratislavy a 10 km od hraničního přechodu přes Dunaj v Medvědově směr maďarské město Györ (Ráb). V centru města návštěvník nalezne větší počet nákupních center, banky, kavárny, restaurace s živou hudbou, městské kulturní středisko s kinem apod.

UBYTOVÁNÍ:

Ve 2-lůžkových moderně zařízených pokojích v  penzionech s velkým osobním komfortem – každý má své sociální zařízení – koupelnu s WC, TV na pokoji a vlastní kuchyňkou. Je zde možná přistýlka – 3. lůžko. Strava je formou polopenze na hotelu- snídaně a večeře formou bufetu (tj. švédské stoly). K dispozici je možnost grilování. Na místě je možno si připlatit místo večeře rožnění selátka s obsluhou za poplatek 6 EUR (při počtu min. 30 osob). Výhodou penzionů je jejich výborná poloha v blízkosti termálního koupaliště.

         

 

Nezapomeňte! – i na Slovensko je třeba si udělat cestovní připojištění na cesty do zahraničí - možno i v naší CK za zvýhodněnou cenu.

Rezervovat

Fotogalerie: