ABRUZZO - Cupra Marittima
Zájezd pro jednotlivce
Doprava autobusem
Doprava vlastním autem

 

ITÁLIE - PALMOVÁ RIVIÉRA - CUPRA MARITTIMA

 

Autobusem do Itálie na 10-denní pobyt u moře

(možnost též vlastní dopravy)

 

Cupra Marittima

Vyniká čistým vzduchem, průzračným mořem, nádhernými plážemi s jemným pískem, borovými lesy, palmami a květinovými kopci. Již po několik let se chlubí prestižním oceněním Blue Flag pro zdraví, kvalitu a bezpečnost moře.

Je to malý historický klenot, na jehož území došlo ke změnám různých civilizací v průběhu staletí. Název města vzešel ze jména bohyně Dea Cupra, která byla bohyní kmene Picenu. Oltář zasvěcený této bohyni se ve městě dochoval do dnešních dnů. Původní středověká část města se nazývá Marano, k této části ve druhé polovině 19. století byla při pobřeží založena rybářská vesnice, která dnes tvoří turistickou část Cupri. Archeologické vykopávky  svědčí o prehistorickém osídlení kočovným kmenem Picenů. V roce 268 př. n. l. se Cupra Marittima stala římskou kolonií proslulou námořním obchodem s Orientem. S pádem římské říše město střídavě ovládali Langobardi, Byzantinci a Frankové. V roce 1076 se město stalo svobodným městem pod ochranou Ferma. Ve druhé polovině 19. století bylo vybudováno veřejné osvětlení a železnice. Počátek 20. století byl ve znamení rychlého ekonomického rozvoje, na pobřeží vyrostly domy v secesním stylu a první ubytovací domy pro turisty.

 

Ubytování:

7 nocí v Camping Terrazzo sul Mare

Bungalow typu A je malý cihlový dům pro 2 osoby. Je složen z jednolůžkového pokoje s manželskou postelí a kuchyňským koutem, TV a klimatizací. Venku se nachází dřevěná veranda vybavená stolem a židlemi pro venkovní posezení.

Možnost výběru dalších typů bungalowů pro 2 až 5 osob.

Poblíž bangalowů je malá toaleta (vodní, umyvadlová a sprchová ramena), která je určena výlučně pro hosty bungalowů. Bohatou vegetací olivovníků, borovic, palem a okrasných rostlin připomíná kemp nádhernou barevnou zahradu.

 

Volný čas:

V areálu je hostům k dispozici bar, bazén dětské hřiště, stolní tenis, prádelna (na žetony) a připojení na WI-FI. Na pláži mohou klienti využívat malou restauraci, kde lze ochutnat různé regionální či rybí speciality. Nedaleko kempu je supermarket, trafika, banka a tenisové kurty. 

Pro milovníky kol je zde okouzlující a jedinečná cyklostezka při pobřeží, dlouhá 13 km. Spojuje letoviska Cupra Marittima, Grottammare a San Benedetto.

 

V ceně je zahrnuto:

  • plně vybavená kuchyňka
  • vstup do bazénu
  • povlečení postelí
  • spotřeba vody a elektřiny
  • klimatizace
  • závěrečný úklid
  • plážový servis v květnu

 

V ceně není zahrnuto:

  • plážový servis – slunečník + 2 lehátka (červen a září 25eur/týden, červenec 35eur/týden, srpen 80eur/týden
  • na místě se platí turistická daň – 0,5eur/noc/osoba nad 14 let (červenec a srpen)
  • cestovní pojištění od 40,- Kč/den/osoba – včetně pojištění storna

 

                Možnost vlastní dopravy – sleva 2 600,-Kč

 

Rezervovat